1000 ,- KR IGJEN TIL FRI FRAKT!

Norsk nettbutikk
Gratis frakt over 1000kr
Til kassen
Totalt: 0

Logg inn

Handlekurv / 0 produkter

Handlekurven er tom

Usikker på hvor du skal starte?
Se våre nyheter
TOTALT 0,-

Sterilisere glass til safting og sylting

Når du skal konservere mat er det viktig at glasset du bruker er sterilt. På denne måten forsikrer du deg mot at det ikke kommer bakterier i maten som kan forårsake mugg og råte, slik at maten du konserverer kan holde seg fin i årevis fremover.

Se vårt store utvalg av sylteglass og saftflasker her!

De to mest brukte teknikkene er å sterilisere i kokende vann, eller i ovn. Det viktigste er at temperaturen i glasset blir høyt nok til at bakteriene dør. Uavhengig av hvilken metode du velger å bruke må du gjøre det samme forarbeidet: 

  • Vask glassene, lokk og syltestrikk i varmt såpevann. La gjerne glassene ligge i det varme vannet en liten stund, slik at du forhindrer sprukne glass i overføring til kokende vann/varm ovn.

STERILISERE GLASS I OVN
Vi foretrekker å sterilisere glass i ovn fordi det er så enkelt! Ovnen varmer seg opp mens du vasker glassene, og glassene blir helt tørre i ovnen og kan brukes med det samme.

Slik steriliserer du glass i ovn: 

  1. Forvarm ovnen til 100 grader (ovnen må ikke forvarmes, la gjerne glassene varme seg opp i takt med ovnen for å forhindre sprukne glass)
  2. Mens ovnen varmer seg opp vasker du glassene i varmt såpevann.
  3. Plasser de rene glassene i ovnen, enten på rist eller stekebrett. 
  4. La glassene stå til de er helt tørre. 
  5. Skru av ovnen og la gjerne glassene få stå til de er kjølt ned nok til å kunne tas på.

STERILISERE GLASS I KOKENDE VANN
Når du steriliserer glass i kokende vann er det viktig at redskapet du bruker for å løfte inn/ut av vannet med også er sterilt. Dette er en effektiv metode, men som krever at glassene fmå tørke på benken før de kan brukes. 

Slik steriliserer du glass i kokende vann: 

  1. Kok opp vann i en kjele som er stor nok til å dekke hele glasset. Det er viktig at hele glasset ligger under vann. 
  2. Legg deretter glasset oppi det kokende vannet og la det ligge i et par minutter.
  3. Løft glasset ut og la det tørke helt før bruk. 

Se vårt store utvalg av sylteglass og saftflasker her!