Såkalender februar

Til tross for vinteren ute er det nå en ny runde med frø som kan såes.

Februar er den siste 'rolige' måneden før vi går inn i forkultiveringens hovedsesong i mars, men det er noen sorter som med fordel kan såes nå. 

GRØNNSAKER

Februar er måneden for selleri, en høyt elsket rotfrukt i det norske kjøkkenet. 
Selleri har en sterk duft og setter god smak på maten. Knollen er kanskje mest kjent som suppegrønnsak, men er like anvendelig i andre matretter der du ellers bruker rotfrukt.

Grønnsaker som kan såes nå er:

 

Kjøp grønnsaksfrø her

 

Er du glad i det søte kan du glede deg over å nå så frøene til:


Melonen 'Pepino' er en artig og søt frukt som smaker en mellomting mellom pære og melon. Dette er en fantastisk sort å dyrke i potte på en lun plass eller i drivhus. Tar ikke særlig stor plass sammenlignet med vanlige melonsorter. 
 

BLOMSTER

Klatrende blomster som kan såes nå er:


En klatreplante støtter seg på underlaget ved hjelp av slyngtråder og kan f.eks klatre langs stolper, gjerder, espalier eller en murvegg. Disse blomstene brer seg ut og skaper et vakkert uttrykk, så plant de gjerne i en stor krukke og gi de noe å klatre på.

Kjøp espalier her

 

Andre blomster som kan såes nå er:
(alle sortene er flerårige med unntak av pelargonium)

 

Kjøp blomsterfrø her

 

Vår såkalender gir tips til hva du kan så basert på utviklingstid og plass. Du kan i utgangspunktet så alt året rundt ved å ha plantene i et rom med korrekt temperatur og lys. Ved å dyrke frø i de månedene som anbefales vil du ha velutviklede planter innen sommeren. Sår du hurtigvoksende vekster for tidlig vil plantene bli store og uhåndterlige innen de kan flytte ut. Men fortvil ikke- er du en måned for sen er ikke alltid alt håp ute, så frøene og nyt en litt senere avling. 

More articles